logos_1.jpg

Üdvözöljük a CIB Bank Zrt. biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő webáruházunkban! Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

- Olvassa el az internetes oldalunk ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás feltételeit!
- Tanulmányozza át az internetes oldalunk biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
- Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
- Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
- Biztosítsa, hogy a titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá, ennek érdekében kártyáját, egyéni azonosító (PIN) kódját és jelszavát soha ne tartsa egy helyen!
- Használjon olyan böngészőt, amely ismeri az SSL titkosításhoz szükséges opciót!
- Amennyiben a banki fizetőoldalon a „Fizetés” gombra kattintott, kérjük figyelmesen olvassa el a megjelenő üzenetet!
- Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

A biztonságról
Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank Zrt-nek a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

A fizetésről
A CIB Bank Zrt. internetes fizetési rendszere a MasterCard, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyákkal történő fizetés lehetőségét teszi lehetővé. A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, az CIB Bank Zrt. elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.
A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A rendszer használatával az eladó csak a megrendelt áru mennyiséget, a szállítási címet kapja meg a vevőtől, a CIB Bank Zrt. pedig a kártyaadatokat. A fizető oldal adattartalmáról az eladó nem értesül, azokat csak aCIB Bank Zrt.érheti el. A tranzakció sikeres vagy sikertelen eredményéről a Bank a Kártyaelfogadót tájékoztatja.
Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről kíván bővebben tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

A fizetés pontos menete:
Ön a webáruházban választja ki az árut/szolgáltatást melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank Zrt. biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie. A fizetést követően Ön visszatér a webáruház internetes oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.